Tyrnimarjasta ja jättihelokista rasvahappoja kuivalle iholle

Marjoista ja siemenistä puristettuja öljyjä on käytetty eri puolilla maailmaa elvyttämään kuivaa ihoa ja limakalvoja. Kasviperäiset öljyt sisältävät hyviä tyydyttymättömiä omega-3, -6 ja -9 rasvahappoja.

Tyrniä ihon ja limakalvojen hyvinvointiin

Tyrnimarja sisältää runsaasti C-, E- ja K- vitamiineja sekä betakaroteenia, flavonoideja ja kasvisteroleja. Tyrnimarjasta puristetaan tyrniöljyä; siemenissä sitä on noin 10 % ja pehmytosassa noin 25 %. Öljyn määrään ja rasvahappokoostumukseen vaikuttavat tyrnilajike, kasvuolosuhteet ja marjan kypsyys.

Tyrnimarjan pehmytosasta puristetussa öljyssä on harvinaista palmitoleiinihappoa, joka on omega- 7 rasvahappo. Palmitoleiinihappoa ei löydy muista kasveista, ja sillä arvellaan olevan ihoa uudistava vaikutus. Öljy sisältää myös vitamiineja, beetakaroteenia, flavonoideja ja kasvisteroleja. Tyrnimarjaöljyllä on pitkä käyttöperinne Kiinassa ja Venäjällä, jossa tyrniöljyä käytetään sekä paikallisesti että sisäisesti ihon ja limakalvojen hyvinvointiin.

Jättihelokki

Jättihelokki on intiaanienkin käyttämä rohdoskasvi, jonka siemenistä puristetaan öljyä. Öljystä yli 80 % koostuu linohaposta ja gammalinoleenihaposta (GLA). Molemmat ovat tärkeitä Omega- 6 rasvahappoja, jotka tukevat solua, ylläpitävät solun nestemäisyyttä ja estävät veden haihtumista solusta. Helokkiöljy onkin tuttu monille, joilla on atooppinen ihottuma, sillä gammalinoleenihappo (GLA) nostaa veren GLA-pitoisuutta.

Tyrni Omega- 7 + GLA kapselissa on ainutlaatuinen koostumus

Yhdistämällä samaan kapseliin tyrnimarjan pehmytosaöljy ja jättihelokin siemenöljy saadaan hyödynnettyä kaikki iholle tärkeät rasvahapot.
Ihon kuntoa ja uusiutumista tukevat öljyihin lisätyt sinkki, E-vitamiini ja B5-vitamiini eli dekspantenoli.
Tyrni Omega 7 + GLA:ssa käytetyn tyrniöljy puristamisessa ei ole käytetty liuottimia.